STELUssa saat olla oma itsesi ja saavutat oman huippusi

Steinerkoulun lukiossa on Pirkanmaan parhaat ylioppilastulokset suhteessa lähtötasoon.

Rehtori

Jenni Vilkman
jenni.vilkman@tampereensteinerkoulu.fi
045 124 3662

Lukion apulaisrehtori

Tatu Ilonen
tatu.ilonen@treste.fi
050 369 2980

Opinto-ohjaaja

Marika Jussila
marika.jussila@treste.fi
045 124 3664

Kysy meiltä lisätietoja

Tampereen steinerkoulun lukiosta valmistuu rohkeita, luovia ja yritteliäitä nuoria. Hae mukaan yhteishaussa! Opiskelu on maksutonta.

Tervetuloa lukioomme 2024 päässeet

Hyvät Tampereen steinerkoulun lukioon yhteishaussa hyväksytyt opiskelijat. Sydämellisesti tervetuloa opiskelemaan! Olet saanut viestin tai kirjeen hyväksymisestäsi.

Käy vahvistamassa opiskelupaikka Opintopolussa.

Ilmoittaudu sen jälkeen meille opiskelijaksi sähköpostiisi saapuneella verkkolomakkeella.

Koulu alkaa ke 7.8.2024 klo 10.30 Aurora-salissa, jossa opettajamme esittäytyvät teille. 

Tarvittaessa voitte olla yhteydessä opinto-ohjaaja Marika Jussilaan puhelimitse 045-124 3664  tai sähköpostilla marika.jussila@treste.fi.

Lukiomme alkava vuosikurssi on täynnä. Mahdollisia vapautuneita lukiopaikkoja voi tiedustella pe 16.8.2024 jälkeen.

Onnea ylioppilaillemme keväällä 2024

Onnea uudet ylioppilaamme! Koko koulu on ylpeä teistä. Tässä viiden minuutin kooste ylioppilasjuhlastamme 1.6.2024.

Tutustu lukioomme tämän videon välityksellä!

Tämän videon nähtyäsi tiedät jotakin siitä, mitä Stelusta saat. Lukiossamme voit siis myös elää opiskelun ohessa ilman jäätävää kilpailua. Kyllä se valkolakki sieltä tulee haluttuine arvosanoineen, koska sinua luotsaavat Tampereen tehokkaimmat opettajat. He tuntevat juuri sinut, joten et hautaudu massaan. Et jää yksin ongelmien kanssa. Pienessä lukiossa ja tuttujen kavereiden kanssa on helpompi olla ja opiskella.

Lämminhenkinen lukioyhteisö lähelläsi

Tampereen steinerkoulun lukio on lämminhenkinen yhteisö. Se sijaitsee Tampereen Muotialassa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Oma luokka ja opettajat tulevat hyvin tutuiksi kolmen vuoden aikana, ja tunnelma koulussamme on lämmin ja välitön.

Erityinen koulutustehtävä

Lukiomme erityisenä koulutustehtävänä on steinerpedagogiikka, johon kuuluu olennaisena osana ihminen kaikessa monipuolisuudessaan. Vahvojen opiskelutaitojen ja ylioppilaskokeisiin valmistautumisen lisäksi painotamme luovuutta, sosiaalisia taitoja, itsenäistä ajattelua, taito- ja taideaineita sekä yhteistyökykyä. Opiskelu on toiminnallista ja käytännönläheistä, ei vaan kirjojen pänttäämistä.

Valitse omasi erityisen koulutustehtävän jaksoistamme

Lukiossamme on tarjolla 27 erityisen koulutustehtävän mukaista opintojaksoa, joita opiskelijamme voivat valita valtakunnallisten pakollisten ja valinnaisten opintojaksojen syventävien kurssien lisäksi. Tutustu niihin täällä  →

Anna opintojesi lentää uudelle levelille

Temaattiset opinnot antavat sinulle mahdollisuuden suunnata osaamistasi vaikka ulkomaille. Valitse kansainvälisyys, korkeakouluyhteistyö, muotiala, tai ole mukana organisoimassa upeita yhteisiä juhlia lukiomme isolle lavalle. Opintopisteitä siis tarjolla.  Tutustu temaattisiin opintoihimme →

Ylioppilaaksi

Meiltä valmistuu kymmeniä ylioppilaita joka vuosi. Ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisen yleisiä ohjeita saat täältä →

Luokkamuotoinen opiskelu

Lukiomme on luokkamuotoinen.  Opintojaksot  käydään saman ryhmän kanssa erityisesti ensimmäisenä lukuvuonna. Asioita opitaan sekä itse tekemällä ja oivaltamalla että ryhmän kanssa yhdessä pohtien. Opinnoissa korostetaan yhteistyötä eri oppiaineiden välillä.

Kansainvälinen koululiike

Steinerkoulu on kansainvälinen koululiike, joten steinerissa opiskelevia nuoria on ympäri maailman. Steinerkoulut keräävät vanhemmilta vapaaehtoisia tukimaksuja, joilla osaltaan rakennetaan laatua nuorten opiskeluun. Lue lisää tukimaksusta →

Lukion kattavat palvelumme

Lukiolainen on meillä ammattilaisten seurassa. Opettajat, opiskelijahuolto ja muu henkilökunta on paikalla sujuvia opintojasi varten.

Opiskelijalle

Opiskelijalla on kieltämättä paljon töitä lukion aikana. Saat paljon tietoa suoraan opettajalta, mutta kaikkia koskevat yhteiset asiat on syytä kerrata. Tutustu infopakettiimme opiskelijoille täällä → 

Hakijalle

Tutustu lukioomme rauhassa, selaile näitä sivuja ja käy meidän kanavissa. Ylläty ja ihastu. Hakijoille olemme koonneet tietopaktetin tänne →

 

Opiskeluhuolto

Aina ei vaan jaksa. Aina ei välttämättä suju. Se kuuluu elämään, mutta vähänkään suuremmissa asioissa ota yhteyttä meihin. Opiskelijahuoltomme ammattilaiset ovat lukiolaista varten. Tästä pääset opiskelijahuollon sivuille →


Pikalinkit

Tampereen tehokkaimmat opettajat

Tampereen steinerlukio on arvioitu useana vuonna Tampereen tehokkaimpien lukioiden joukkoon, kun mitataan opiskelijan oppimistulosten kasvua lukion aikana. Kun haluat yltää parhaimpaasi ja säilyttää samalla mielenrauhasi, me autamme.

HAE TAMPEREEN STEINERLUKIOON

Lukioomme haetaan yhteishaun aikana Opintopolussa. Tee elämäsi fiksuin veto ja hae iloiseen joukkoomme juuri sellaisena kuin olet.

Jos jokin askarruttaa tai sinulla on kysymyksiä lukiostamme, lähetä viesti tai tutustumispyyntö koululle. Viestiisi vastaa koulumme opinto-ohjaaja.

Katso videoilta, mitä meillä tehdään

Myönnetään. Lukiossa opiskellaan elämää varten, mutta meillä lukio on jo täyttä elämää. Tutustu Tampereen steinerlukion fiiliksiin vaikkapa oheisen Othello-videon välityksellä. Kaikki mitä tehdään, tehdään laadulla. Muuten otetaan chillisti. Jokainen pääsee mukaan ihmisenä, eikä kukaan ole pelkkä opiskelijanumero. Katso, mitä meillä tehdään ja ole osa isoa tarinaa.

 

 

Valitse omat erityisjaksosi

Tampereen steinerlukio tarjoaa runsaasti erityisen koulutustehtävän jaksoja, jotka tukevat opintojasi ja tuottavat iloa elämääsi. Saa toki valita jotain lämpimässäkin tapahtuvaa. Tutustu jaksovalikoimaamme.

Valitse temaattiset opintosi

Tampereen steinerlukiossa on tarjolla paljon temaattisia opintoja, jotka suoritetaan lukujärjestyksen ulkopuolella. Vaihto-oppilasaika, edustustehtävät, korkeakoulujaksot… Valitse omasi.

Lue meillä opiskelleiden mietteitä

Moni asia valkenee vasta aikuisena, jos silloinkaan. Lue, mitä Tampereen steinerkoulun ja lukion käyneet miettivät aikuisina koulu- ja opiskeluajoistaan. Selvitä, kuka heistä oli Young Rebel.

 

Tutustu artikkeleihin →


Luomuruokaa

Saamme syödä Suomen luomuinta kouluruokaa Timjamissa!

Luomuravintola Timjami moninkertainen Luomu SM-voittaja. Ruokalistasuunnittelun pääperiaatteita ovat luomun käyttö, ruuan puhtaus, omavalmistus, sesonkien noudattaminen ja kestävä kehitys.

Mitä tehdä tuntien jälkeen?

Tampereen steinerlukiossa on ainutlaatuinen mahdollisuus jäädä opiskelupäivän jälkeen omalle koululle laadukkaan soittoharrastuksen pariin. Taidekoulu Tuulikello toimii koulumme tiloissa tarjoten taiteen perusopetusta musiikissa. Soitin- ja bändivalikoima on laaja.

Tutustu Taidekoulu tuulikellon tarjontaan →