VideoCorner


Lukion ja ysiluokkalaisten tanssiaiset 2022

Parhaat bileet on aina steinerilla! Pitäkää tuoleistanne kiinni, kun lukiolaiset ja ysiluokkalaiset laittavat vitosvaihteen. Opiskelijakunta ja opettajat, kiitos.

Shakespearea isolla lavalla 2022

Vuonna 2022 oli tarjolla yksi Shakespearen suurimmista tragedioista, Othello. Näytelmän ohjasi tuttuun tapaan steinerlukion englannin kielen opettaja Lasse Tuores ja näyttelijöinä ovat lukion toisen vuosikurssin opiskelijat. Othellon pääteema on mustasukkaisuus, joka on esillä, ja dominoi näytelmää alusta sen synkkään loppuun.

Teimme tuulivoimaa. Miksi?

Kestävän kehityksen opintojaksolla lukion 1. vuosikurssin opiskelijat rakensivat omat tuulivoimalat. Tuulivoiman valjastaminen vaati niin fysiikan teorioiden hallintaa, matemaattista tarkkuutta kuin myös luovuutta. Jakson huipentaneessa suuressa ilmastokokouksessa opiskelijat edustivat eri valtioita ja näiden ilmastopoliittisia kantoja. 

Leijonan luolaan vai SharkTankiin?

In English, of course. Innovaatiot kaipaavat rahoitusta. Järjettömän rikkaat investorit ottavat vastaan lukiolaistemme esityksiä keksinnöistä ja innovaatioista ja tarttuvat parhaimpiin ja tehokkaimmin tuotteistettaviin hankkeisiin.

Mitataan, mallinnetaan ja otetaan rennosti

Mittaus, mallinnus ja me -leirillä lukion ykköset tutustuvat toisiinsa ja kartoittavat ympäristöään oikeilla maanmittausvälineillä. Leirillä on todella hauskaa, ja siellä koetaan vuorenvarmasti hetkiä, joita et missään muualla koe.

Vaikka et usko sitä, sinä osaat jo maalata

Kuvataiteen työpajakurssi johdattaa tyylisuuntien maailmaan ilman keskinäistä kilpailua. Ei ole tarkoitus kouluttaa taiteilijoita kenestäkään, tai saavuttaa sellaisia päämääriä, että minä olen hyvä piirtäjä tai maalari. Voihan niin käydä, mutta taiteen tekeminen luo sen voiman. Moni sanoo, että “mä en tiennyt, että mä osaan maalata”. Feel the force ja maalaa!

Beach vibes ja pelastautuminen vedestä

Vedestä pelastautumisen harjoitteleminen on lukiolaisillemme pääosin lämmintä puuhaa. Ja lyhyestä kylmästä kylvystä johtuen se tehdään vain kerran. Ennen kaikkea se on aika tärkeää osata. Pelastaudu siis nyt heti ja hae Tampereen steinerkoulun lukioon.

Wanhat

Wanhojen tanssit ovat jokavuotinen perinne. Tervetuloa katsomaan videon verran pukuloistoa. Yhtenäiskoulumme on suuri, joten yleisöä ja tunnelmaa riittää joka tapahtumaan todella runsaasti.

Penkkarit 2022. Rattikelkalla kasinolle

2022 vuoden penkkareissa esitettiin abien oma lyhäri. Muuten päivä kului varsin perinteisissä merkeissä. Lopussa fiiliksiä ABIshow’sta. Tervetuloa rankkaan kyytiin – vaikka rattikelkalla.

Penkkarit 2021. Tuli tukalle noutaja.

Penkkarit laittaa päiväksi koko koulun sekaisin, mutta on se sen arvoista. Abit ovat vuodesta toiseen keksineet mitä mielikuvituksellisimpia tempauksia. Koko koulu pidättää hengistystään penkkareiden alla. Tässä tyylinäytettä vuodelta 2021.

Penkkarit 2020. Rekkaralli keskustaan

Tämä vuosikurssi laittoi totaalisesti koulun sekaisin. Hyvä jos pääsi kävelemään lukion käytävillä. Mahtavat puvut ja hyytävän kylmä penkkariajelu keskustaan kruunasivat päivän.

Suviversion. Lukion opet ennen kesälomaa

Voihan olla, että kesäloman alla porukoita vähän väsyttää, mutta Suviversio kaikuu vuodesta toiseen. Video on kuvattu vuonna 2020, mutta aika moni nykyinenkin opettaja siinä näkyy. Mut hei, opettajat, stage is yours.

Meiltä pääset aika kovaan kerhoon

50-vuotisjuhlavideollamme esiintyy alumnejamme vuosikymmenten varrelta. Katso mitä Maikkarin uutisankkurilla Maija Lehmusvirralla ja huippuasianajaja Kaarle Gummeruksella on sanottavaa. Myös Tampereen apulaiskaupunginjohtaja Matti Helimo ja Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne opiskelivat meillä.