VideoCorner


Wanhojen tanssit 2024 Tampereen steinerlukiossa

Tässä kooste Tampereen steinerlukion vanhojen tansseista vuonna 2024. Ensin vakiot, sitten vapaat. 4 minuutin koosteessa vapaat alkavat noin 2 minuutin kohdalta. Enjoy.

Penkkarit 2024 official aftermovie

Kiitos abit, opettajat, henkilökunta, lapset ja katsojat pitkin Tamperetta. Official aftermovie on julkaistu. Aluksi katsomme otteita abien tekemästä lyhytelokuvasta (noin 5 min asti), sitten juhlat salissa, lukiolla ja ajelu Hämeenpuistossa. Koko aftermovien pituus on noin 9 minuuttia. Parental advisory: älä anna sieluasi tekoälylle, tai voi käydä näin.

HIP-laboratoriossa kasvot kertovat

Lukiolaiset vierailivat Tampereen yliopiston HIP-laboratoriossa. Väitöskirjatutkijat tutustuttivat opiskelijat ihmisten sosiaalisten signaalien tutkimusmenetelmiin. Lukiolaiset olivat jo pureutuneet ryhmätöissään lääketieteellisiin kuvantamismenetelmiin, ja Human Information Processing Laboratory näytti, miten lääketieteestä tuttuja tutkimusmenetelmiä hyödynnetään yhteiskuntatieteissä tutkittaessa autismia, vanhemmuutta tai robotin ja ihmisen vuorovaikutusta.

Twelfth Night official trailer

Katso ja kuuntele huikeitten näyttelijöittemme lavatyöskentelyä tältä noin 5 minuutin trailerilta ja laita lukiomme Shakespearen 23. ja 24.3. -näytösajat kalenteriin.

Matti Helimo muistelee Shake-aikojaan

Tampereen kaupungin apulaispormestari Matti Helimo oli 17-vuotiaana esittämässä Shakespearea englanninkielenopettaja, ohjaaja Lasse Tuoreksen johdolla joskus viime vuosituhannen puolella 🙂 Katso, miten Helimo muistaa Shake-aikansa Tampereen steinerlukiolla ja tule katsomaan Tuoreksen uusin ohjaus Twelfth Night 23. ja 24.3. klo 19. Pääosissa jälleen ihanat ja upeat lukiomme toisen vuosikurssin opiskelijat.

Steinerlukion Vanhojen tanssit 2023 – täysille saleille, aina!

Tässä Vanhojen tanssien 2023 reilun viiden minuutin kooste, ole hyvä. Tampereen steinerlukion vanhat ovat nyt koko yhtenäiskoulumme ihailluimmat opiskelijat, joiden muuvit jäivät varmasti kaikenikäisten sydämiin. Alussa vakiot, tanssijoiden omat valinnat alkavat noin kohdasta 3:33. Enjoy! Ysiluokkalainen, hae Steluun yhteishaussa, niin et missaa elämäsi tyylikkäimpiä juhlia!

Penkkarit 2023 Official Aftermovie on täällä

Sinustako meidän abi. Yhteishaussa on hyvä aika hakea Tampereen cooleimpaan lukioon. Missään et ole niin FAME kuin meillä, mutta samalla saat kehittyä omaan huippuusi kaikessa rauhassa ihan ilman päätä hajottavaa kilpailua. Katso penkkarivideo. Alussa 6 min abien tekemää lyhäriä ja loput on karkkimyrskyä, muksuinvaasiota ja ajelua pitkin Tamperetta. Ja se yksipyöräinen scootti ei sitten ole mikään editointikikka vaan se oikeasti ohitti meidän rekan!!

Ole oma itsesi ja hae Steluun yhteishaussa 2023!

Ysiluokkalainen! Tämän videon nähtyäsi tiedät jotakin siitä, mitä Stelusta saat. Lukiossamme voit siis myös elää opiskelun ohessa ilman jäätävää kilpailua. Kyllä se valkolakki sieltä tulee haluttuine arvosanoineen, koska sinua luotsaavat Tampereen tehokkaimmat opettajat. He tuntevat juuri sinut, joten et hautaudu massaan. Et jää yksin ongelmien kanssa. Pienessä lukiossa ja tuttujen kavereiden kanssa on helpompi olla ja opiskella.

Shakespearea isolla lavalla 2022

Vuonna 2022 oli tarjolla yksi Shakespearen suurimmista tragedioista, Othello. Näytelmän ohjasi tuttuun tapaan steinerlukion englannin kielen opettaja Lasse Tuores ja näyttelijöinä ovat lukion toisen vuosikurssin opiskelijat. Othellon pääteema on mustasukkaisuus, joka on esillä, ja dominoi näytelmää alusta sen synkkään loppuun.

Teimme tuulivoimaa. Miksi?

Kestävän kehityksen opintojaksolla lukion 1. vuosikurssin opiskelijat rakensivat omat tuulivoimalat. Tuulivoiman valjastaminen vaati niin fysiikan teorioiden hallintaa, matemaattista tarkkuutta kuin myös luovuutta. Jakson huipentaneessa suuressa ilmastokokouksessa opiskelijat edustivat eri valtioita ja näiden ilmastopoliittisia kantoja. 

Leijonan luolaan vai SharkTankiin?

In English, of course. Innovaatiot kaipaavat rahoitusta. Järjettömän rikkaat investorit ottavat vastaan lukiolaistemme esityksiä keksinnöistä ja innovaatioista ja tarttuvat parhaimpiin ja tehokkaimmin tuotteistettaviin hankkeisiin.

Mitataan, mallinnetaan ja otetaan rennosti

Mittaus, mallinnus ja me -leirillä lukion ykköset tutustuvat toisiinsa ja kartoittavat ympäristöään oikeilla maanmittausvälineillä. Leirillä on todella hauskaa, ja siellä koetaan vuorenvarmasti hetkiä, joita et missään muualla koe.

Vaikka et usko sitä, sinä osaat jo maalata

Kuvataiteen työpajakurssi johdattaa tyylisuuntien maailmaan ilman keskinäistä kilpailua. Ei ole tarkoitus kouluttaa taiteilijoita kenestäkään, tai saavuttaa sellaisia päämääriä, että minä olen hyvä piirtäjä tai maalari. Voihan niin käydä, mutta taiteen tekeminen luo sen voiman. Moni sanoo, että ”mä en tiennyt, että mä osaan maalata”. Feel the force ja maalaa!

Beach vibes ja pelastautuminen vedestä

Vedestä pelastautumisen harjoitteleminen on lukiolaisillemme pääosin lämmintä puuhaa. Ja lyhyestä kylmästä kylvystä johtuen se tehdään vain kerran. Ennen kaikkea se on aika tärkeää osata. Pelastaudu siis nyt heti ja hae Tampereen steinerkoulun lukioon.

Lukion ja ysiluokkalaisten tanssiaiset 2022

Parhaat bileet on aina steinerilla! Pitäkää tuoleistanne kiinni, kun lukiolaiset ja ysiluokkalaiset laittavat vitosvaihteen. Opiskelijakunta ja opettajat, kiitos.

Wanhat

Wanhojen tanssit ovat jokavuotinen perinne. Tervetuloa katsomaan videon verran pukuloistoa. Yhtenäiskoulumme on suuri, joten yleisöä ja tunnelmaa riittää joka tapahtumaan todella runsaasti.

Penkkarit 2022. Rattikelkalla kasinolle

2022 vuoden penkkareissa esitettiin abien oma lyhäri. Muuten päivä kului varsin perinteisissä merkeissä. Lopussa fiiliksiä ABIshow’sta. Tervetuloa rankkaan kyytiin – vaikka rattikelkalla.

Penkkarit 2021. Tuli tukalle noutaja.

Penkkarit laittaa päiväksi koko koulun sekaisin, mutta on se sen arvoista. Abit ovat vuodesta toiseen keksineet mitä mielikuvituksellisimpia tempauksia. Koko koulu pidättää hengistystään penkkareiden alla. Tässä tyylinäytettä vuodelta 2021.

Penkkarit 2020. Rekkaralli keskustaan

Tämä vuosikurssi laittoi totaalisesti koulun sekaisin. Hyvä jos pääsi kävelemään lukion käytävillä. Mahtavat puvut ja hyytävän kylmä penkkariajelu keskustaan kruunasivat päivän.

Lukion päättötyö vodcastinä

VideoCorner proudly presents: abit Niilo Vuorilahti ja Luukas Mikkolainen muistelevat tässä jaksossa alakouluaikojaan. Olkaa hyvä, vodcast areena on teidän. Ota siis hyvä (siivous)asento, laita napit korviin ja kuuntele tunnin mittainen tarina nuorten kertomana.

Suviversion. Lukion opet ennen kesälomaa

Voihan olla, että kesäloman alla porukoita vähän väsyttää, mutta Suviversio kaikuu vuodesta toiseen. Video on kuvattu vuonna 2020, mutta aika moni nykyinenkin opettaja siinä näkyy. Mut hei, opettajat, stage is yours.

Meiltä pääset aika kovaan kerhoon

50-vuotisjuhlavideollamme esiintyy alumnejamme vuosikymmenten varrelta. Katso mitä Maikkarin uutisankkurilla Maija Lehmusvirralla ja huippuasianajaja Kaarle Gummeruksella on sanottavaa. Myös Tampereen apulaiskaupunginjohtaja Matti Helimo ja Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne opiskelivat meillä.