Hakijalle


Ole paras sinä!

Tampereen steinerkoulun lukiolaiset hankkivat monipuolisesti tietoja ja taitoja elämän eri osa-alueilta. Opitut taidot näkyvät rohkeutena, sosiaalisina valmiuksina ja luovuutena. Opiskelu tapahtuu tunteen, ajattelun ja toiminnan kautta.


Tiivis ja lämmin tunnelma

Yhteisöllisyys ja vuorovaikutustaidot ovat meille tärkeitä. Opettajat tuntevat kaikki opiskelijansa ja päinvastoin. Olemme luokallinen lukio, ja osa opiskelusta tapahtuu oman luokan kanssa varsinkin ensimmäisenä vuonna. Opiskelu sisältää runsaasti teemaopintoja, kuten hyvinvointijakson ja kestävän kehityksen kokonaisuuden. Yhteistyötä tehdään kokonaisvaltaisesti läpi koko lukion. Olemme edelläkävijöitä oppiaineiden välisessä integraatiossa ja panostamme opiskelijoidemme ryhmäyttämiseen.


Ajattelu, tunne ja toiminta

Innostuneet opettajat ohjaavat jokaista löytämään omat vahvuutensa. Lukiomme opettajilla on aikaa opiskelijoilleen. Opetuksesta pyritään tekemään opiskelijan kannalta vaihtelevaa. Kaikissa Tampereen lukioissa opiskeltavien pakollisten ja syventävien opintojaksojen lisäksi steinerlukion kolmivuotisiin opintoihin kuuluu käytännönläheistä opiskelua ja taito- ja taideaineiden opintojaksoja. Näihin kuuluu muun muassa leirejä, työharjoittelua, näytelmiä ja projekteja sekä yhteisiä juhlia. Lisäksi opiskelijat voivat toteuttaa itsenäisesti taiteellisen, käytännöllisen tai teoreettisen päättötyön tai lukiodiplomeja.

Meillä on myös mahdollista suorittaa erityiseen koulutustehtävään liittyviä opintojaksoja. Näitä erkko-opintoja ovat mm. bändi, arkkitehtuuri, Shakespeare-näytelmä ja tähtitiede. Ne ovat ainutkertainen mahdollisuus rajoja rikkovaan luovuuteen. Niillä on mahdollista korvata maksimissaan 16 opintopistettä pakollisia opintoja.


Viihtyisät tilat ja vastuullista ruokaa

Lukiomme sijaitsee Tampereen Muotialassa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Paikalle pääsee sujuvasti sekä Nyssellä että ratikalla. Arkkitehtuuriltaan ainutlaatuisen koulurakennuksen tilat ovat maanläheiset ja toimivat. Upean juhlasalimme näyttämöllä syntyvät esitykset hurmaavat katsojat joka vuosi! Lukiolaiset voivat rentoutua tauoillaan luomuravintola Timjamin kahvilassa, ja nauttia terveellisen maksuttoman lounaan avarassa ja valoisassa ruokasalissamme.

Meiltä saa juuret, siivet ja sisäistä vahvuutta jatko-opintoihin ja elämään!

HAE TAMPEREEN STEINERLUKIOON

Lukioomme haetaan yhteishaun aikana Opintopolussa. Tee elämäsi fiksuin veto ja hae iloiseen joukkoomme juuri sellaisena kuin olet.

Jos jokin askarruttaa tai sinulla on kysymyksiä lukiostamme, lähetä viesti tai tutustumispyyntö koululle. Viestiisi vastaa koulumme opinto-ohjaaja.


Yhteishaku

Lukiomme on mukana toisen asteen yhteishaussa. Lukioon haetaan Opintopolku.fi-verkkosivuston kautta: www.opintopolku.fi. Valinnoissa käytetään lukuaineiden keskiarvoa.

Meillä ei ole käytössä hakuaikana täytettävää ainevalintakorttia. Osa ensimmäisen vuoden ainevalinnoista tehdään kesällä paikkaa vastaanotettaessa ja niitä täydennetään syksyn mittaan. Hyväksytyille lähetetään kirje, jossa on tarkemmat tiedot.


Tule tutustumaan!
Tutustumiset järjestetään ensisijaisesti oman opinto-ohjaajan kautta (netti-ilmoittautuminen). Voit ottaa yhteyttä myös opinto-ohjaaja Marika Jussilaan p. 045 124 3664.

Jos et pääse lukiolle meitä moikkaamaan, katso fiiliksiä seuraavista videoista.

Katso videoilta, mitä meillä tehdään

Myönnetään. Lukiossa opiskellaan elämää varten, mutta meillä lukio on jo täyttä elämää. Tutustu Tampereen steinerlukion fiiliksiin vaikkapa oheisen Othello-videon välityksellä. Kaikki mitä tehdään, tehdään laadulla. Muuten otetaan chillisti. Jokainen pääsee mukaan ihmisenä, eikä kukaan ole pelkkä opiskelijanumero. Katso, mitä meillä tehdään ja ole osa isoa tarinaa.

 

 


Lue koulun käyneiden mietteet

Moni asia valkenee vasta aikuisena, jos silloinkaan. Lue, mitä Tampereen steinerkoulun käyneet miettivät aikuisina kouluajoistaan ja steinerpedagogiikan voimasta kantaa. Selvitä, kuka heistä oli Young Rebel.

 

Tutustu artikkeleihin →

Valitse omat erityisen koulutustehtävän jaksosi

Tampereen steinerlukio tarjoaa runsaasti erityisen koulutustehtävän jaksoja, jotka tukevat opintojasi ja tuottavat iloa elämääsi. Saa toki valita jotain lämpimässäkin tapahtuvaa. Tutustu jaksovalikoimaamme.