Varaa aika tutustumis-käynnille! arrow icon


Kohtaa lapsi kunnioituksella, kasvata häntä rakkaudella, luovuta hänet vapaudelle.
– Rudolf Steiner –

Tee leikkimielinen testi, sopisiko lapsesi steinerkouluun?

Lyhyen testin kautta kerromme, miksi steinerkoulu yleensä sopii niin monille lapsille ja kodeille.

 

Millaisesta tekemisestä lapsesi on kiinnostunut? Soveltuvatko steinerpedagogiikan opetusmetodit teidän perheelle? Kohtaavatko arvomaailmamme?

Ekaluokkalaisten ikimuistoinen startti

Ensimmäinen koulupäivä. Jokainen ekaluokkalainen saa värikkään silkkikujan lopuksi ison auringonkukan ja lämpimän vastaanoton. Kaikki voivat hakea suoraan ekaluokallemme.

Lapsi oppii kaikilla aisteilla

Meillä opittava asia eletään. Opettajat ohjaavat lapsen tuottamaan tai tekemään itse opittavan asian. Leikkimällä, kirjoittamalla, piirtämällä, laulamalla, soittamalla, näyttelemällä, leipomalla tai vaikkapa rakentamalla. Ruuantuotanto opitaan lähipellolla. Lapset muokkaavat maan, kylvävät, puivat viljan ja jauhavat oman leipänsä jauhot.

Heti ekaluokalta kaksi vierasta kieltä

Heti ekaluokalta lähtien loruillaan jopa kahden vieraan kielen kimppuun. Leikit, juhlat ja arki vievät kokemaan opiskellun kielen kulttuurin. Lapset elävät hetken englantilaisina, saksalaisina – kansainvälisinä. Tutustuthan myös eri luokka-asteiden opetussuunnitelmallisiin teemoihin alla olevasta painikkeesta.

Tarinoista tieteisiin

Alimmilla luokilla tarinat, musiikki ja taide avaavat tietä tulevien oppiaineiden omaksumiseen. Ne johdattavat tehokkaasti myös luonnontieteellisten aineiden pulmien pariin. Luokka luokalta tiedolliset haasteet kasvavat. Tältä videolta näet miten taide tukee tiedettä lapsen omalla kehitystasolla. 7.-luokkalaiset näyttivät mallia tähtitieteen opinnoissaan.

Itse tehty on paras oppikirja

Oppilas kirjoittaa, piirtää ja maalaa itse osan omista oppikirjoistaan opettajien ohjauksessa. Lopputulokset ovat huikeita, visuaalisestikin. Tutustuthan myös eri luokka-asteiden opetussuunnitelmallisiin teemoihin alla olevasta painikkeesta.

Retkillä tieto, taito ja tahto ovat ihan lähellä

Luontoon tutustumiseen riittävät rikkaat metsämme. Retkeilemme paljon kaikilla luokka-asteilla. Opittava asia on lähellä oppilastamme, kulttuurimatkoilla ja retkillä vähän etäämmällä, ylemmillä luokilla upeimmillaan Lapissa ja Norjassa. Ja onhan retkillä hauskaa yhdessä. Nämä ovat niitä juttuja, jotka muistetaan. Katso kuinka 6.-luokkalaiset ottivat rinteet haltuun.

Näytelmän ilo ja teho

Laadukas draama on tehokas opetusmenetelmä, joka sitoo yhteen monta eri oppiainetta. Draamaa käytetään kaikilla luokka-asteilla aina alaluokilta lukioon asti. Koulumme 300-paikkainen Aurora-sali puvustoineen on päivittäin täynnä touhua. Ei mikään ihme, että koulumme käyneet muistavat juuri näytelmät. Aina. Draamaa, akrobatiaa, varjoteatteria, elävää musiikkia, upeita lavastuksia, puvustuksia ja valosuunnittelua. Ekaluokkalainen on meillä matkalla kohti isoja elämyksiä.

Lapsi kasvaa yksilönä yhteisössä

Ryhmä ja sen opettaja ovat yhdessä 8 vuoden ajan. Ihmissuhteista tulee niin pitkiä ja kestäviä, että kaikkien yksilöllisyys tulee kohdatuksi arvostavalla tavalla. Tutustuthan myös eri luokka-asteiden opetussuunnitelmallisiin teemoihin alla olevasta painikkeesta.

Suomen parasta luomuruokaa

Koulumme oppilasravintola Timjamissa syödään luomua ja luontoa kunnioittaen. Timjami on luomunkäytön monivuotinen Suomen mestari, ja sehän maistuu hyvältä.

Laadukkaat tiedot ja taidot johtavat jatko-opintoihin

Yhdeksän kouluvuoden aikana oppiaineista rakentuu laadukkaita muistijälkiä. Koululaistemme tie on avoinna omaan lukioomme tai muihin jatko-opintoihin. Lukiomme opettajat ovat Pirkanmaan tehokkaimpia oppimistulosten kohentajia ja ylläpitäjiä. Opiskelijamme ovat taitavia käsistään ja siten valmiimpia tulevaisuuden haasteisiin.

Yhtenäiskoulu eskarista lukioon

Meillä yhtenäiskoulu tarkoittaa yhdessäoloa 12 vuoden ajan tutussa ja turvallisessa yhteisössä. Pedagogiikka muuntuu ikäkauden tarpeiden mukaisesti. Ajattelu ja tunnetaidot kehittyvät yhdessä kädentaitojen kanssa. Tutustu, mitä steinerkoulun lukio nuoreksi kasvaneelle tarjoaa.

Steinerpedagogiikka: tahtoa, tunnetta ja ajattelua

Opetuksemme kasvattaa ihmistä kokonaisuutena. Steinerpedagogiikka kehittää tasapainoisesti tahtoa, tunnetta ja ajattelua. Älyn lisäksi kehitetään tunneälyä eli sydämen sivistystä. Kasvatamme yhdessä kotien kanssa aloitekykyisiä, luovia ja aktiivisia kansalaisia. Vahvistamme yksilön itsetuntemusta ja siten oman paikan löytämistä maailmassa. Steinerpedagogiikka tekee oppimisesta kiinnostavaa ja luovaa. Perimmäisenä päämääränä on ihmiseksi kasvaminen. Tutustu steinerpedagogiikkaan täällä.

Kysy vapaita oppilaspaikkoja

Tampereen steinerkoulun opetustarjonta on laajempi kuin peruskouluissa. Opetuksemme koostuu valtakunnallisista opetussuunnitelman perusteista laajennettuna steinerpedagogisilla menetelmillä, sisällöillä ja arvoilla. Opetus on maksutonta. Olemme avoin kaikille hakijoille. 

Ekaluokkalainen pääsee yksilöksi yhteisöön, jota on hengeltään kuvailtu Tampereen suurimmaksi ja luovimmaksi kyläkouluksi. Vastaanottamalla oppilaspaikan sitoutuu Tampereen steinerkoulun opetussuunnitelmaan, johon kuuluu mm. saksan kielen opiskelu luokilla 1-6.

Koulumme sijaitsee Muotialassa osoitteessa Muotialantie 79-81. Koulu on lähellä Tampereen Ratikan reittiä.

Teacher power confirmed

Steinerkoululaiset jatkavat usein omassa lukiossamme. Osa opiskelijoista haluaa vaihtaa kunnallisista lukioista meille, koska opettajillamme on lukiovertailuissa todistettu kyky saattaa heidät huipputuloksiin. Tutustu lukioomme.

Käpy

Anna lapsellesi rauha kasvaa

Ammattitaitoiset opettajamme tietävät, miten lapsesi lopulta saavuttaa omat tavoitteensa. Steinerpedagogiikan ylivoima perustuu juuri tähän – ei kiireellä, ei väkisin vaan ilolla ja yhdessä kasvaen. Tutustu steinerpedagogiikkaan.

Poika ja kukka

Koulussamme on samat valtakunnalliset opetussuunnitelman perusteet kuin kunnallisessa peruskoulussa, mutta tarjoamme niin paljon enemmän. Koulutus on maksutonta, mutta keräämme vapaaehtoisia tukimaksuja. Tämä siksi, että oma koulurakennus, normaalia laadukkaammat välineet ja oikeasti maistuva luomuruoka maksavat enemmän.

Käpy

KOULUUN HAKEMINEN

1. -luokkalaisten haku
Meille voi ilmoittautua hakijaksi milloin vain, ykköshaut tallennetaan hakijarekisteriin jonoon odottamaan virallista hakuaikaa (yleensä tammikuussa). Kysy vapaita oppilaspaikkoja myös seuraavina vuosina alkavien syksyjen luokille!

 

2.-9. -luokkalaisten haku
Muista kouluista hakevat oppilaat (2.-9. luokat) voivat hakea koulumme oppilaaksi jatkuvalla haulla.