Elämän ei ole mikään pakko alkaa vasta aikuisena. Meillä koulu on jo täyttä elämää.
1. luokka
Tuemme lapsen tahto- ja tunne-elämän kasvua. Omaksumme koulun työskentelytavat. Luokan sosiaaliset suhteet muodostuvat ja vahvistuvat. Opetuksessa tärkeää on säännöllisyys ja rytmisyys. Retkeilemme paljon lähimaastossa.
Kansansadut
Muotopiirustus alkaa
Pentatoninen sävelmaailma ja soittimena pentatoninen huilu
Lukemisen ja kirjoittamisen opettelu ja harjoittelu
Neljän peruslaskutavan opettelu ja harjoittelu lukualueella 1-20
Lisäksi opiskellaan mm. kuvataidetta, käsitöitä, liikuntaa ja ympäristöoppia ja opetellaan muotopiirustusta
Harjoittelemme yhteistyötä esimerkiksi nukketeatterin ja pienten omien näytelmien parissa. Toisella luokalla kaikki ovat jo kasvaneet koululaisiksi ja koulun tavat tunnetaan. Ekaluokalla opittuja asioita kerrataan ja syvennetään tieto- ja taitoaineissa.
Kolmannella luokalla tutustutaan vanhan ajan elämään. Luomme sillan historiasta nykyhetkeen. Äidinkielessä tutustutaan vanhoihin ammatteihin, ympäristöopissa talonpoikaiselämään ja sadonkorjuuseen ja käsityössä vanhoihin käsityötekniikoihin. Teemme myös yhteisen rakennusprojektin. Musiikissa lauletaan kansanlauluja ja eurytmiassa tutustutaan kansantansseihin. Edellisenä vuonna itse istutettu vilja puidaan, jauhetaan ja leivotaan omaksi leiväksi.
Vanhoista mitoista metrijärjestelmään, kertolasku allekkain ja jakolasku
Tutustumme kotiseutuun historiaa ja maantietoa tutkimalla. Historian opetus alkaa esihistoriasta. Tutustumme karttoihin ja oikeasti hyödynnämme niitä. Kertomusaineistona on Kalevala, kuten myös viikinkien sotaretket ja hauskat hölmöläistarinat. Ympäristöopissa tutustutaan eläinten elinolosuhteisiin.
Äidinkielessä kirjoitelmat, pää- ja sivulauseiden käyttö tekstin tuottamisessa ja esitelmien pitäminen
Viidesluokkalaisen itsenäinen ajattelu alkaa itää. Oppiaineetkin alkavat eriytyä tieteenaloihin. Rytmi ja toisto ovat tärkeitä opetuksessa vielä viidennelläkin luokalla. Vuodenkiertoon liittyvät opinnot, retket ja juhlat vahvistavat kouluvuoden rytmiä.
Järjestämme maanlaajuiset steinerkoululaisten olympialaiset. Kertomusaineistossa ovat kreikkalaiset jumal- ja sankaritarinat sekä liikunnassa antiikin olympialaisten lajit
Pohjoismaihin ja suomalaisen luonnon eliö- ja kasvimaailmaan tutustuminen
Opetelemme karttojen piirtämistä ja tutustumme geometriaan vapaan käden harjoitusten kautta
Viidennellä luokalla valmistetaan ensimmäinen suuri näytelmä isolle Aurora-salimme lavalle.
Kuudesluokkalainen on iässä, jossa arvostelukyky herää. Oppilas katsoo ja ymmärtää ympäröivää maailmaa. Opetus esittää oppilaille maailman enistäkin tarkemmin ja perusteellisemmin.
Kertomusaineistossa on Rooman valtakunnan ajan historialliset tarinat sekä kehityskertomukset toimivat siltana elämänkertoihin. Tutustumme Euroopan maantietoon, tähtitieteeseen ja geologiaan
Historiassa on esillä Rooman valtakunta, kansainvaellukset ja keskiaika, biologiassa kasvillisuusvyöhykkeet ja kasvit erilaisissa ympäristöissä
Kuultomaalaus ja geometriapiirustus, muovailu, valo- ja varjopiirustus
Lukuvuoden aikana ihan jokainen tekee myös nuken ja sille vaatteet.
Seitsemännellä luokalla alkaa terveystieto, biologia, maantieto, fysiikka ja kemia omina oppiaineinaan. Oppilaan maailmankuva laajenee historian, tieteen ja taiteen laadullisen tutkimisen avulla. Oppilaat tarkastelevat maailman tapahtumia ja ilmiöitä peilaten nykyhetkeä menneeseen. Oppilaat tuottavat projekteja ja he vastaavat yhä enemmän itse työkirjojensa valmistamisesta.
Monet aikaisempien vuosien teemat ja kokonaisuudet saatetaan päätökseen. Teemme runsaasti itsenäisiä töitä ja ryhmätyöprojekteja. Koulutyöskentelyssä korostetaan ja edellytetään oma-aloitteisuutta ja itsenäisyyttä
Materiaalien monipuolinen käyttö, uusiin materiaaleihin tutustuminen ja vanhojen käytön kehittäminen
Musiikillinen ryhmäilmaisu ja vuorovaikutus
Luokka valmistaa opettajansa johdolla ja vanhempien tuella suuren yhteisen näytelmän, joka esitetään isolla lavalla Aurora-salissamme.
Historiassa tutustutaan teolliseen vallankumoukseen, maailmansotiin ja nykyaikaan.
Oppilas kehittää oman kriittisen ajattelun ja kyvyn tarkastella asioita usealta eri kannalta. Oppilasta kannustetaan käyttämään omaa harkintakykyään ja monimuotoisia lähteitä tiedon hankinnassa. Opettaja on asiantuntija, joka toimii kasvattajana koko perusasteen ajan.
Jos kiinnostuit koulustamme pääset myös paikan päälle tutustumaan meihin ja tiloihimme. Lähetä meille tutustumispyyntö. Eskariin ja ekaluokalle pääset hakemaan tästä. Luokille 2-9 pääset hakemaan tästä.
Teacher power confirmed
Steinerkoululaiset jatkavat usein omassa lukiossamme. Osa opiskelijoista haluaa vaihtaa kunnallisista lukioista meille, koska opettajillamme on lukiovertailuissa todistettu kyky saattaa heidät huipputuloksiin. Tutustu lukioomme.
Anna lapsellesi rauha kasvaa
Ammattitaitoiset opettajamme tietävät, miten lapsesi lopulta saavuttaa omat tavoitteensa. Steinerpedagogiikan ylivoima perustuu juuri tähän – ei kiireellä, ei väkisin vaan ilolla ja yhdessä kasvaen. Tutustu steinerpedagogiikkaan.