Opiskelijalle


Opiskelusi tueksi

Lukioaikana opiskellaan vähintään 150 opintopistettä.  Opintoihin sisältyvät valtakunnalliset pakolliset ja valinnaiset sekä koulukohtaiset valinnaiset opintojaksot. Lue lisää opintojaksojen kuvauksista lukion opetussuunnitelmasta


Oppitunnit ovat 45 minuutin mittaisia. Opintojaksojen  suorittaminen hyväksytysti edellyttää läsnäoloa oppitunneilla. Tutustu lukion järjestyssääntöihin ja poissaolokäytänteisiin. Lukujärjestys ja luokkatilat löytyvät Wilmasta.

Poissaolokäytännöt

Hoitajan- tai lääkärintodistuksia ei enää hankita kouluterveydenhuollosta, jotta se ei kuormitu. Lisäksi jatkossa alaikäisen opiskelijan huoltajan on selvitettävä kaikki poissaolot. Tutustu tarkemmin alla olevasta painikkeesta.

Vilppitapaukset

Lukiomme suhtautuu opiskelijan tekemään vilppiin oheisen käytännön mukaisesti.

Opintojaksojen T- ja K-merkinnät

Lukukauden 2023 alusta lähtien opintojaksojen T-merkinnät (täydennettävää) muutetaan K-merkinnöiksi (keskeytetty) kuuden kuukauden kuluttua siitä, kun T-merkintä merkitään opintojaksolle. Vältä T- ja K-merkintöjä viimeiseen asti.

Työ- ja loma-ajat

Lukuvuoden työ- ja loma-ajat vaihtelevat vuosittain. Lukuvuosi koostuu 5 periodista, joista jokainen päättyy päättöviikkoon.

Opetussuunnitelmat

Uusin opetussuunnitelma ja 12. ja 13. vuoden opetussuunnitelma (LOPS2016) sekä kirjalista lukuvuodelle 2023–2024 löytyvät alla olevista linkeistä. 

Jaksosuunnitelmasta näet, miten opintojaksot sijoittuvat eri lukuvuosille suunnitelmallisesti. Jaksosuunnitelman saat tästä.

Lukion opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuolto järjestetään Tampereen kaupungin Tullinkulman toimipisteessä. Vastaava terveydenhoitaja on Aija Jääskö. Terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotolle pääsee ajanvarauksella. Lääkärikäynnit ovat maksullisia 18 vuotta täyttäneille . Hoitajan käynnit ovat maksuttomia.  Opiskeluterveydenhuollon yhteystiedot löydät täältä.

Luomuravintola Timjami

Tiloissamme toimii oma, luomun käyttöasteestaan palkittu oppilasravintola Timjami. Ravintolan kahvio on  avoinna ma–pe klo 10–14.45 (suljettu joka päivä klo 13–13.30). Lukiolaisten ruokailu on klo 12.15–12.45. Katso ruokalista täältä.

Ylioppilaskokeet

Tietoa ylioppilaskokeista, preliminääripäivistä sekä koepäivistä löydät sivulta Ylioppilaskirjoitukset.

Uusintakokeet

Uusintakoepäivä on kerran kuussa. Uusintakokeeseen ilmoittaudutaan ko. opettajalle Wilmassa viimeistään viikkoa ennen koetta. Ilmoittautuminen on jo sinällään osallistumiskerta, ellei opiskelija peru sitä kirjallisesti. Esimerkiksi sairaus on hyväksyttävä perumisen syy. Hyväksyttyä koetta saa korottaa kerran ja hylättyä koetta saa yrittää korottaa kahdesti kolmen seuraavan uusintakerran aikana.


Uusintakokeet lukuvuonna 2023-2024

Syyslukukaudella:
24.8.2023
7.9.
12.10.
16.11.
23.11.
14.12.

Kevätlukukaudella:
18.1.2024
15.2.
14.3.
18.4.
2.5.
23.5.
3.6. (kesäuusinta)

Uusintakokeiden aikataulu on klo 15.30-18.45. Kokeeseen on saavuttava klo 15.45 mennessä ja kokeesta saa poistua aikaisintaan klo 15.45. Kokeeseen ei ole enää mahdollista päästä, jos tulee paikalle myöhemmin kuin klo 15.45 ellei asiasta ole sovittu etukäteen opettajan tai valvojan kanssa Wilmassa.

Luokkaan tullessa kirjoitetaan oma nimi, luokka ja koe listaan, joka on oven vieressä tai opettajanpöydällä. Puhelimet laitetaan laukkuun tai jätetään opettajanpöydälle luokan eteen. Puhelimia ei saa olla näkyvillä kokeen aikana missään vaiheessa. Näkyvillä oleva puhelin voidaan tulkita vilpinyritykseksi. Luokkaan istutaan siten, että selkä on valvojaan päin, koska valvojan on nähtävä opiskelijan tietokoneen näyttö.