Erityisruokavalioiden toteuttaminen Tampereen steinerkoulussa

Dieettikokkimme valmistaa erityisruokavaliot tarkasti makua unohtamatta.


Oppilasruokailun tavoitteena on tukea oppilaan kasvua, kehitystä ja hyviä ruokatottumuksia. Oppilas saa erityisruokavalion mukaisen aterian jos siihen on selvät lääketieteelliset tai eettiset syyt. 


Huoltajan vastuulla on erityisruokavaliotietojen ajan tasalla pitäminen sekä poissaoloista ilmoittaminen (sairaus, ylimääräinen loma, koulun retki tms.).


Oppilasravintolaan toimitettava erityisruokavaliolomake täytetään sähköisesti koulun sivuilla. 


Pysyvät erityisruokavaliot

  • gluteeniton ruokavalio
  • maidoton ruokavalio
  • 1-tyypin diabetes


Edellä mainituista pysyvistä erityisruokavaliosta on oltava tutkimukseen pohjaava diagnoosi. Muistathan ilmoittaa erityisruokavalio-asiakkaan poissaolot viestillä puh. 044 308 8774.


Ruoka-aineallergiat

Kansallisen allergiaohjelman mukaisesti lieviä allergiaoireita kuten ohimenevää suun kirvelyä, kutinaa tai suun punoitusta, ei enää tule hoitaa välttämisellä vaan vähitellen siedättämällä.

Allergiselle oppilaalle turvataan kouluruokailussa kaikissa vältettävissä ruoka-aineissa ravitsemuksellisesti riittävä valikoima. Kaikkia kodin käyttämiä harvinaisia raaka-aineita ei ole mahdollisuutta tarjota. 


Kasvisruokavalio

Vastuullisiin ruokavalintoihin kuuluu kasviperäisten proteiinien lisääminen ja punaisen lihan vähentäminen.

Haluammekin Timjamissa kannustaa kaikkia asiakkaita kokeilemaan myös kasvisruokaa, ja se on vapaasti otettavissa.

Keskustelemme mielellämme kaikista oppilaan/opiskelijan kouluruokailuun liittyvistä asioista. Ota rohkeasti yhteyttä.

Kun erikoisruokavaliokin on hyvää

Timjami valmistaa erikoisdieetillä oleville herkullista ruokaa tinkimättä lainkaan koululounaan tuoreudesta, laadusta tai  luomupainotteisuudesta.

Kahvila, myös MGK

Tutustu tauoillasi kahvilamme valikoimiin. Juomissa, kahvileivissä, sämpylöissä ja muissa leivonnaisissa hyvä tulee usein todella läheltä. Valmistamme itse suurimman osan tuotteista →

Vastuullinen Timjami

Tunnemme vastuumme myös ruokakasvattajina. Oppilasravintola Timjamin kaikki toiminta perustuu laajaan kokonaisvastuullisuuteen ja kestäviin ratkaisuihin. Tutustu niihin→

Sesongit

Ruokasalimme on upean peltomaiseman äärellä ja lähellä vuodenkiertoa. Tartumme siis sesongin parhaisiin raaka-aineisiin, koska niitä saa läheltä. Tutustuthan myös resepteihimme  →