Valinnoillamme on väliä

Kunnioitamme ympäristöä ja itseämme kestävillä ratkaisuilla.


Oppilasravintola Timjamin kaikki toiminta perustuu laajaan kokonaisvastuullisuuteen ja kestäviin ratkaisuihin.


Sosiaalista vastuuta edustaa mm. osuuskuntamuotoinen oppilasravintola. Yhteisiä asioita hoidetaan joustavasti kasvotusten ja yhdessä kehittäen. Hankintasopimukset lähituottajien kanssa parantavat aluetaloutta ja jättävät rahaa Pirkanmaalle.


Ekologisen vastuullisuuden näkyvin osa on runsas luomutuotettujen raaka-aineiden käyttö. Yli 80% Timjamin hankinnoista on luomua, mistä tunnustuksena myös useampi luomunkäytön Suomen mestaruus. Keittiössä omavalmistus, erävalmistus, jatkuva reseptiikan kehittäminen ja sesonkiajattelu ovat itsestään selvä osa vastuullista arkea. Veden ja energian säästämiseksi tarjottimet ovat käytössä vain keitto- ja puuropäivinä. 


Tunnemme vastuumme myös ruokakasvattajina. Vuodenkierto juhlineen sekä ruoka- ja tapakulttuurista viestiminen ovat meille tärkeitä. Oppilaat pääsevät halutessaan myös mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan teemojen koristeluja sekä ohjelmaa.


Olemme kasvatuskumppaneita omalla ammattitaidollamme. Valmistamme täysipainoista, ravitsevaa ja maukasta ruokaa kaikille asiakkaillemme. Myös kahvion tuotteet on valittu vastuullisesti ja auttavat jaksamaan.


Seuraamme aktiivisesti kouluruokailuun, luomun käyttöön ja vastuullisuuteen liittyviä uusia ideoita. Poimimme niistä parhaat käytännöt omaan toimintaamme.

Kehitetään kouluruokailua yhdessä!

Vastuullisuus on mukana kaikessa tekemisessämme. Luomureseptiikka, erävalmistus, sesonkiajattelu ja lähiruoka johtavat meidän mielestämme terveeseen suhteeseen ruokaan ja fiksumpaan luontosuhteeseen.

Arvostus ruokaa kohtaan

Tavoitteemme on, että asiakkaillamme olisi terve suhde ruokaan, käsitys monipuolisesta ravitsemuksesta, kyky kertoa rakentavasti omista ruokatoiveista, kunnioitus ruokaa ja sen tekijöitä kohtaan sekä hyvät pöytätavat.

Kiitos ei ruokahävikille

Ruokahävikin vähentämiseen pyrimme oikealla ruokalistasuunnittelulla ja reseptiikalla. Jokaisella ruokailijalla on myös oma vastuunsa: ruokaa ei oteta enempää kuin jaksaa syödä. Roskiin heitetty ruoka on rahaa, ja mitätöi sen työn, jota ruuan tuottajat, jalostajat ja keittiön väki ovat tehneet.

Palkittua vastuullisuutta

Timjamin emäntä Merja Jokiniemi valittiin vuonna 2015 vuoden Ammattikeittiöosaajaksi. Vuonna 2018 hän oli ProGaalassa finalistina, Vastuullisuus-sarjassa. Jokiniemi on myös jäsenenä Rotisseurs-järjestössä, arvolla Chef Rotisseur.


Sinua palvelevat

Tarja Korte, ravintolapäällikkö
Minna Lapinlampi, kokki
Johanna Viikari, kokki
Elina Hatakka, ravintolatyöntekijä
Kimmo Tepsa, ravintolatyöntekijä
Viivi Lihavainen, ravintolatyöntekijä
Lilja Hämäläinen, opintovapaa
Merja Jokiniemi, osuuskunnan toimitusjohtaja

050 323 3499 tai 044 308 8774
etunimi.sukunimi@tampereensteinerkoulu.fi